Učestvujte u našoj anketi
Koja od dole navedenih vrednosti je po Vašem mišljenju najbitnija?
Vote Rezultati
Gradjanske_logo
Czrns
Czrnps_logo

Porodični život

Stranica posvećena porodici i porodičnim temama

 Vikend za pamćenje 

Najbolja stvar koju možete učiniti za voljenu osobu jeste provesti kvalietno vreme sa njom a to je upravo ono što ova konferencija nudi. Kvalitetno vreme sa Vašim partnerom, ispunjeno zanimljivim i interaktivnim predavanjima, slobodnim vremenom za odmor, razgovor, šetnju, romantičnom večerom u dvoje i još mnogo lepih iznenađenja.

Radionice za bračne parove "Izgrađujmo dom zajedno"

Materijal za bračne parove "Izgrađujmo dom zajedno" prikupljen je iz više priručnika na različite teme. Preporučuje se za rad u malim grupama kao i individualni rad partnera.

Savetovalište za bračne parove

Nemojte ignorisati probleme i prepustiti da ih rešava samo vreme!

Svakome od nas potreban je razgovor, podrška, ohrabrenje, razjašnjenje, uputstvo...

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Bračni parovi su danas više nego ikada željni odgovora. Žele da saznaju kako da izgrade brak o kakvom su sanjali, zanima ih kako mogu da se bore protiv izolovanosti i kako da uživaju u jedinstvu.

Nasilje u porodici postalo je sve učestalije; loši odnosi među supružnicima su sve veći, a posledice su sve vidljivije.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku  govore da se svaki peti brak u Srbiji završava razvodom, što je dva puta više nego pre 50 godina. Godišnje se u Srbiji sklopi oko 38.800 brakova, a 7.661 brak se razvede tokom prve godine. Muškarci se u Srbiji obično venčaju sa 29, a devojke sa 25 godina. Nesuglasice počinju već u prvim godinama bračnog života, a prosečno, brak u Srbiji traje 12,8 godina.

Ovi podaci su šokantni i potvrđuju da je Srbija u krizi, jer porodica, kao osnovna ćelija društva, jeste u krizi. Zdrave i stabilne porodice predstavljaju temelj zdravog i stabilnog društva, a prema podacima Republičkog zavoda Srbija je pri vrhu liste zemalja po broju razvoda. Današnja porodica je nestabilna i ranjiva i potrebna joj je pomoć.

Nakon ovih tužnih činjenica ostaju pitanja: Šta se to loše desi u jednom bračnom odnosu? Da li današnja porodica stavlja svoj životni fokus na prave vrednosti?  Da li je moguće imati srećan brak?  Šta raditi kada veza zapadne u krizu?

Pogledajte tekstove u ovoj rubrici

Radionice za bračne parove

Vikend za pamćenje

Savetovalište za bračne parove

blogspot visitor counter